Tips om de popquiz te winnen


Koop 1 maart je kaartje en speel de oefenquiz
We hebben een aantal oefenquizzen samengesteld zodat je een beetje kunt testen waar je zwakke plekken zitten. Als je ons het nummer van je ticket mailt, sturen we je vanaf dat moment elke week een quizje. Hoe sneller je een kaartje koopt, hoe meer oefenquizzen je dus ontvangt en hoe beter getraind je aan de start kunt verschijnen.

Ga voor de bonuspunten
Je krijgt bonuspunten als je een ronde wint. Zijn er bij een ronde echter meerdere teams met dezelfde hoogste score, worden de bonuspunten verdeeld. Je kunt dus beter rondes uitkiezen waarvan je verwacht dat er weinig teams meedoen.

Stel je team slim samen
Zorg dat je teamleden een gevarieerde muzieksmaak hebben. Het is bijna onmogelijk om 3 rondes te spelen waarin alleen nieuwe, of juist oude muziek zit. Je zult van alles iets moeten weten om te winnen.


Schrijf altijd iets op
Negen van de tien keer hoor je de titel wel voorbijkomen. Heb je dus echt geen idee welk nummer het is, noteer dan gewoon de zin die je het vaakst hoort. Gok ook altijd de uitvoerende(n). En van alle dingen die je op kunt schrijven, is je teamnaam echt wel het belangrijkste. Geen teamnaam = geen punten…

Doe aan zoveel mogelijk rondes mee
Je hoeft maar aan drie rondes mee te doen, maar als je het een beetje handig plant, kun je er vijf spelen. Verpruts je dan een ronde, is dat niet zo erg, want alleen de drie hoogste rondescores tellen mee voor de eindstand.

Zorg dat je niet wordt gediskwalificeerd
Speel je met meer dan vijf teamleden, gebruik je Shazam of andere hulpmiddelen, dan word je gediskwalificeerd. En heel gek, dan kun je dus niet winnen. De domste manier van gediskwalificeerd worden, is de quiz winnen en dan met zeven man het podium opstormen om de prijs in ontvangst te nemen.

Win je alsnog niks en sta je in een bomvolle zaal voor lul…