HOE WERKT DE QUIZ OOK ALWEER?

Op 6 oktober vindt de spectaculaire Popquiz Marathon Lazy Sunday Afternoon voor de tweede maal in Den Haag, Groningen en Tilburg plaats. Tussen 15:00 uur en 16:00 uur kun je jouw voucher op de hoofdlocatie omwisselen voor een stempelkaart en een startpakket voor het gehele team.
Je hebt genoeg tijd om aan vier à vijf rondes deel te nemen. Elke ronde op elke locatie is anders en je kunt dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld.

Je ontvangt per ronde een antwoordformulier, je vult alles in, daarna check je of je teamnaam op het antwoordformulier staat en je levert het in bij de presentator. Alle punten worden keurig bijgehouden en rond 20.00 uur wordt bij de hoofdlocatie het winnende team bekend gemaakt.

DE RODE DRAAD
De enige echte Popquiz Marathon probeert zo vaak mogelijk met iets nieuws te komen, want we zijn natuurlijk niet voor niks creatieve popquizmakers! Maak je borst dus
maar nat, want voor deze editie hebben we iets bedacht… we noemen het De Rode Draad.


HOE WERKT DE RODE DRAAD?
Je krijgt bij de uitgifte van de stempelkaart een extra antwoordformulier mee. Hou deze goed bij je! Hier schrijf je op het eind van de avond jouw antwoord op de Rode Draad op.
 

We hebben in elke ronde een fragment gestopt dat verwijst naar één specifiek iets. Let dus goed op welke
fragmenten je telkens als laatste voorbij hoort komen, want die bevatten telkens de hint. Hoe meer rondes
je meespeelt, des te meer hints je verzamelt. De hint kan zitten in één woord van de bandnaam of titel, maar
het kan ook zijn dat het nummer op een andere manier verwijst naar de Rode Draad.


Weet je waarnaar we op zoek zijn?
Vul dat dan in op het extra antwoordformulier dat je bij je stempelkaart hebt gekregen. Lever deze samen
met je stempelkaart weer bij de finish in. Elk team dat het juiste antwoord (op tijd!) inlevert, krijgt 10 bonuspunten bovenop de totaalscore.
 

GOED OM TE WETEN
♦ De Rode Draad zou je met 3 fragmenten moeten kunnen raden, maar met handig plannen kun je wel aan 5 rondes meedoen, wat de kans op een correct antwoord dus alleen maar vergroot.
♦ Soms vragen we in een ronde alleen naar de artiest, of alleen naar de titel. Op je antwoordblad vul je dat
dan keurig in, maar op je aantekeningenblaadje voor de Rode Draad kun je beter wel de volledige titel + artiest opschrijven, want de hint kan best zitten in iets dat niet werd gevraagd.