LAATSTE TIPS & TRUCS

Uiteindelijk is er in elke stad maar één team dat met de grote beker naar huis gaat. Die teams weten gewoon akelig veel van popmuziek en daar is geen enkele tactiek tegenop gewassen. Maar alle teams die beter willen scoren dan vorig jaar, of die van de middenmoot in de subtop terecht hopen te komen, kunnen enorm gebaat zijn bij de juiste strategie. We helpen jullie graag een beetje op weg.

Kwantiteit
Speel zoveel mogelijk rondes. Alleen de drie hoogste rond scores tellen mee voor je eindtotaal, dus een dramatisch slechte ronde kun je nog makkelijk wegpoetsen als je snel doorgaat naar het volgende café. Met een beetje doorzetten, moet je sowieso aan vijf rondes mee kunnen doen.

Bonuspunten
Er zijn een paar mensen fel tegen de bonuspunten, maar verreweg de meeste teams zijn blij met de mogelijkheid hun score extra op te krikken. De regels zijn simpel: als je de hoogste rond score hebt, krijg je 10 bonuspunten. Zijn er meer teams met dezelfde score, dan worden de bonuspunten verdeeld. Het kan dus echt heel erg de moeite lonen op zoek te gaan naar rondes die niet zo druk zijn. De ervaring leert dat de meeste teams op safe denken te spelen door naar quizzen te gaan met een duidelijke titel als “One Hit Wonders” en de vager omschreven rondes links laten liggen.  Dat is niet altijd even slim, want er zijn in de loop der jaren honderdduizenden eendagsvliegen verschenen en het kan zomaar zijn dat we dit keer niet naar de allergrootste hits vragen. Dus doe eens gek en ga gewoon naar een ronde toe waarvan je geen idee hebt wat de bedoeling is. Vooral als er verder niet zo heel veel andere teams zijn, kan het je een groot voordeel opleveren.

Decennia
Nieuw dit jaar, om het jullie nog makkelijker te maken, is er op het blokkenschema al aangegeven hoeveel fragmenten uit een bepaald decennium in een ronde zitten. Zo kan je bijvoorbeeld zien dat de “Metal Cover Connectie” volledig uit de jaren 80 komt, maar dat een ronde als “Super Connectie” nummers uit 6 verschillende decennia bevat.

 Overig
Schrijf altijd iets op; als je niks opschrijft is het sowieso fout. Luister goed, want in de meeste fragmenten wordt de titel van het nummer gewoon gezongen.
Stel een zo'n gevarieerd mogelijk team samen. Samen sta je sterk! Hoe gevarieerder de kennis van ieder teamlid, des te groter is de kans op een  hoge scores.
Maak een back-up route, want vol=vol. Wees er op voorbereid dat als de formulieren op zijn bij een ronde, je niet meer mee kunt doen. Om zo min mogelijk tijd te verliezen is het slim om van tevoren alvast een alternatief te bedenken, waar je meteen naar kunt rennen.

En nog iets anders:


Don’t be a wanker!
Probeer niet je score op te krikken door even wat nummers op te zoeken. Het gebruik van Soundhound, Shazam e.d. is ten strengste verboden! Word je gesnapt, dan word je gediskwalificeerd. Om alle schijn tegen te gaan is het het slimst om je telefoon tijdens de quiz gewoon lekker in je zak/tas te laten zitten. Kunnen daar ten minste geen misverstanden over ontstaan.