EXTRA POPQUIZ MARATHON ROTTERDAM: 16 NOVEMBER 2019

Op zaterdag 16 november kun je in Rotterdam meespelen in de najaars-special van de Popquiz
Marathon! Het concept blijft precies hetzelfde: in 10 cafés in de buurt van Rotown kunnen teams meespelen aan 30 verschillende quizrondes. Wat er wel anders is aan deze special?

Voor één keer bestaat de hele Marathon uit genre-rondes. Dus geen misleidende rondetitels, je krijgt gewoon precies waarvoor je gekozen hebt: disco, metal, R&B of grunge, als jij een favoriet genre hebt, moet je kunnen uitblinken. Het gaat echt maar één keer gebeuren, op 20 mei 2020 kun je weer je hoofd breken over wat we bedoelen met omschrijvingen als “Charlie & The Lesbians” of “Freese”, maar dit keer kun je, zodra het blokkenschema bekend is, je helemaal verdiepen in een bepaald genre. Maar maak je geen zorgen, we beloven dat het net zo gezellig wordt als altijd en meezingen in de laatste rondes is gegarandeerd!

***De kaartverkoop start op 2 september om 10.00 uur!***

Op zaterdag 16 november kun je tussen 19.00 en 20.00 uur de teamtickets in Rotown worden ingewisseld voor het startpakket en de stempelkaart voor het hele team. Elke ronde op elke locatie is anders en je kunt dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld. Alle punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt in Rotown het winnende team van de Popquiz Marathon bekend gemaakt. Je kunt de quiz alleen winnen als je aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan. Kaarten zijn online verkrijgbaar en aan de bar en je hebt één kaart per team nodig.

NOG EEN VERANDERING
Om de kansen wat te spreiden, worden de scores bij deze editie niet over 3, maar over 4 rondes berekend. Bijna elk team speelt al aan minimaal 4 rondes mee, gemiddeld wordt er in Rotterdam zelfs aan 5,7 ronde meegedaan, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Volgens onze berekeningen zou het wat verschuivingen in de top 10 moeten kunnen opleveren, dus we zijn benieuwd!

RONDE-UITLEG
Bij deze quiz is geen ronde-uitleg, want er valt weinig uit te leggen aan een ronde-titel als “funk”, maar toch loont het om snel een ticket te kopen. Ten eerste omdat de vorige editie van de Popquiz Marathon in een week uitverkocht was, maar belangrijker: ten tweede krijg je dan het blokkenschema al eerder.  

De kaartverkoop start op maandag 2 september 2019. Alle teams die de eerste week (dus tot 9 september 2019) een ticket kopen én zich bij de organisatie melden via info@popquizmarathon.nl voor de Early Bird actie krijgen op 16 september al het blokkenschema dat we officieel pas 16 oktober. bekend maken. Dat betekent dus dat je een maand langer hebt om je voor te bereiden!

STARTNUMMERS
Koop je teamkaart en stuur voor 16 oktober je teamnaam & ticketnummer naar info@popquizmarathon.nl, dan krijg op 16 november vijf rugnummers met je teamnaam erop gedrukt!

OEFENQUIZZEN
We maken ook dit jaar weer een wekelijkse oefenquiz om jullie te helpen bij de training voor de Popquiz Marathon. Wil je die ook ontvangen? Meld je dan aan via info@popquizmarathon.nl!

TICKETS
€30 (inclusief servicekosten) - LET OP je hebt maar één ticket per team nodig (max 5 personen per team). Tickets zijn vanaf 2 september verkrijgbaar via Rotown.