EEN SUCCESVOLLE POPQUIZ MARATHON IN 4 STAPPEN

Waarschijnlijk trappen we nu twintig open deuren in en weten jullie alles al, maar we hebben nog wat extra tips voor jullie. Op z’n minst om de middag een beetje leuk door te komen en wellicht om je nog beter klaar te stomen voor een plek in de top 3.

STAP 1 – TEAMKAART KOPEN
Heb je nog geen teamkaart gekocht, doe dat dan nu en wacht niet tot de dag zelf. Het is nog niet uitverkocht, maar de laatste paar dagen gaat de kaartverkoop ineens heel hard. Het zou dus zomaar kunnen dat er zondag geen kaarten meer te verkrijgen zijn. Ben je voor niks je bed uitgekomen.

STAP 2 – DE VOORBEREIDING
Speel de oefenquizzen, bekijk het blokkenschema en stel een goed uitgebalanceerd team samen. Dat betekent dat je maximaal 5 mensen met aanvullende kennis bij elkaar zet, of dat je gewoon de gezelligste mensen uitkiest. Zijn allebei goede manieren om de middag een beetje leuk door te komen.

STAP 3 – EEN GOEDE START
Zorg dat je tussen 19.00 en 20.00 uur bij de hoofdlocatie bent om je in te schrijven. Het kan best druk zijn bij het startpunt en om 20.00 uur stipt begint de eerste ronde, dus als je die niet wilt missen, kom dan vroeg. Ook helpt het als je je teamnaam al hebt bedacht, want die moet je daar meteen doorgeven.

STAP 4 – TACTISCH SPELEN
De belangrijkste tips:
  • Er mogen per ronde 25 teams meedoen, vol = vol, dus kom op tijd als je per se aan een bepaalde ronde mee wilt doen.
  • Per ronde krijgt het best scorende team 10 bonuspunten, kies dus de rustige rondes
  • Schrijf altijd je teamnaam/teamnummer op het antwoordvel
  • Doe aan zoveel mogelijk rondes mee, de laagste scores tellen namelijk niet mee
  • Officieel zeggen we dat het niet mogelijk is om aaneensluitende rondes mee te doen, in de praktijk blijkt dat vaak wel te lukken. Doe er je voordeel mee…