TACTISCHE TIPS

Wij organiseren de Popquiz Marathon al vanaf 2010 en in de loop der jaren hebben we de meest
uiteenlopende tactische besprekingen van teams gehoord. Je moet zelf maar bepalen wat het beste werkt voor jouw team, maar dit zijn de tips die wij je kunnen meegeven:

- Stel een zo gevarieerd mogelijk team samen. Aan mensen die ALLES over de Beatles weten, maar verder helemaal niks, heb je niet zoveel. Teams met leden die hits uit alle decennia kennen, maken de meeste kans op de overwinning.

- Let goed op de kleuren in het blokkenschema, dat voorkomt dat je als 60s-liefhebber in een ronde terechtkomt met alleen maar muziek van nu.

- Probeer rondes uit te kiezen waar weinig teams meedoen. Het merendeel van de teams kiest voor rondes waarin ze veel jaren 90-rock of covers verwachten. Als er 30 teams meedoen, is de kans op bonuspunten klein. Zit je met 2 andere teams in een kroeg,  ben je verzekerd van bonuspunten die goed van pas kunnen komen in je totaalscore.

- Er zijn 3 rondes met 4 pepers die extra punten opleveren. Waag het er gewoon op en probeer er eentje.

- Schrijf altijd iets op. Negen van de tien keer laten we de titel zitten in het fragment dat je hoort, dus een wilde gok gebaseerd op wat je hoort, kan zomaar een punt opleveren.