NIEUW IN DE POPQUIZ MARATHON: PITTIGHEID

Het is natuurlijk compleet onmogelijk om met zekerheid te zeggen wat makkelijke rondes en wat juist moeilijke rondes zijn. Het ligt er maar net aan wanneer je geboren bent, hoe vaak je naar de radio luistert en of je goed bent in het onthouden van feitjes bijvoorbeeld. In de loop der jaren hebben we wél kunnen vaststellen dat in sommige rondes beter gescoord wordt. Op basis van die kennis daarvan hebben we elke ronde een pittigheidsgraad meegegeven. Hoe meer pepertjes hoe moeilijker de ronde - over het algemeen genomen - gevonden zal worden.

Let op!
Ga je naar (bijvoorbeeld) een makkelijke jaren 90 ronde, dan krijg je niet de moeilijkste fragmenten voorgeschoteld, maar enige basiskennis van dat decennium is wel vereist. Als je denkt dat er in de hele jaren 90 alleen maar non-stop naar Paul Elstak werd geluisterd, ga je hier niet goed scoren. Voor de rondes met fragmenten uit verschillende decennia geldt dat hoe minder pepertjes hoe groter de hits zijn die erin zitten. Dus geen onbekende albumtrack van The Eagles, maar gewoon Hotel California.
Maar nogmaals, het blijft subjectief, dus voel je niet slecht als je bij 2 pepertjes niks weet, wie weet ligt een andere ronde je gewoon meer...

Waarom zou ik naar een ronde met 4 pepertjes gaan?
De pepertjes geven je nog meer de mogelijkheid tactisch te spelen. Wil je in de top 10 eindigen, dan moet je ook bonuspunten zien te halen. Die krijg je als je de beste van een ronde was. Zijn er meerdere teams met dezelfde hoogste score, dan worden die bonuspunten verdeeld. Ga je alleen naar makkelijke rondes, dan is de kans heel groot dat jouw team nooit de volledige bonuspunten zal halen, dus beter doe je ook een paar moeilijke rondes. In de ronde met 4 pepertjes tellen de bonuspunten namelijk dubbel!