10 NOVEMBER - POPQUIZ MARATHON INTERNATIONAL

***For English click here***

De Popquiz Marathon gaat internationaal! 
Op veler verzoek van expats, uitwisselingsstudenten, toeristen en andere anderstaligen in de stad, organiseren wij op 10 november voor het eerst de Popquiz Marathon International! En natuurlijk mag je daar als doodgewone Nederlander ook aan meespelen, want het concept blijft precies hetzelfde: op zaterdag 10 november kun je in 10 cafés in de buurt van Rotown meespelen aan zo’n 30 verschillende quizrondes. Teamtickets zijn nu verkrijgbaar via deze link.

Wat is er dan anders?
Normaal gesproken zijn alle rondes in de Popquiz Marathon gebaseerd op fragmenten die in de Nederlandse top 40 hebben gestaan. Dat gaan we nu anders doen. Dat kan makkelijker uitpakken; als je bijvoorbeeld naar One Hit Wonders USA zou gaan, kun je Madness tegenkomen. Die hadden maar één hit in Amerika, terwijl wij natuurlijk het complete oeuvre uit ons hoofd kennen. Aan de andere kant zou je voor de Rai Ronde wellicht wat Arabische vrienden moeten meenemen. Hoewel een beetje top 40-kenner Khaled natuurlijk meteen herkent.

Ook anders is dat de antwoordformulieren in het Engels zullen zijn. Dat levert dan de wereldschokkende veranderingen “title” en “artist” op. Verder blijft alles gewoon even gezellig en vrolijk als altijd en ja, de 100%NL Ronde zal er ook best inzitten, want we nemen zoveel mogelijk landen mee in de quiz!

Waarom in Rotterdam?
De allereerste Popquiz Marathon werd gehouden in Rotterdam en daar spelen ook de meeste teams mee. We hebben die stad altijd gebruikt als proeftuin voor nieuwe dingen die de Marathon nóg leuker kunnen maken. Mocht dit een succes zijn, gaan we de Popquiz Marathon International na de gewone editie op 29 mei 2019 wellicht ook uitbreiden naar andere steden.

Ik wil meedoen!
Dat kan! Kaarten zijn verkrijgbaar via Rotown. Verzamel al je internationale vrienden en scoor direct een ticket.


BELANGRIJKE DATA:
10 september 2018 - start voorverkoop Internationale Popquiz Marathon (alleen Rotterdam)
10 november 2018 - Internationale Popquiz Marathon (alleen Rotterdam)

Begin maart 2019 - start voorverkoop Popquiz Marathon (landelijk)
29 mei 2019 - meedoen aan de Popquiz Marathon! (landelijk)